Menüü

IDA/VIRU Maitseseiklus Karukellas koos peakokk Mihkel Heinmetsaga!

AINULT 4 KUUPÄEVA a´ 20 inimest! Tule koos sõpradega või korralda oma kolleegidele mõnus tänuõhtu!

IDA/VIRU Maitseseikluse kampaania raames korraldame me enda juures 4 täiesti erakordset 20- inimeselist gurmeeõhtusööki, kus lühikese tarneahela toorainega on kombineerimas Hiiu kommetega peakokk:

MIHKEL HEINMETS

Meie selle aasta maitseseiklus keskendub toostide ütlemise kultuurile. Toost on rituaalne joogi tõstmise ja heasoovide väljendamise viis. See ühendab inimesi ühise hetke kaudu- olgu rõõmu, tänu, sõpruse või austuse väljendamiseks. Toosti lausumine on ühtaegu sotsiaalne, sümboolne ja emotsionaalne akt.
Meie 4-käigulise menüü juurde kuulub 3 jooki, kuid tooste mahub mitu korda rohkem. Kui külalised on valmis ka oma toostidega lagedale tulema, siis kõige ägedama toosti ütleja saab kingituse.

Ühel kenal pühapäeval tegime menüü läbi ja kambas oli ka kaamera, mis võttis üles meie meeleoluka kokkamise. Sel päeval oli küll kell varajane ja päike paistis, kuid kujuta hoopiski ette õhtust hämarust, paljusid küünlaid ja mahedat taustamuusikat. Mihkel ütles, et teeme ühe maitseküllase, kuid kohaliku kombe kohaselt lihtsa menüü, mida saadavad kvaliteetveinid ja üllatusnaps. Kuna tegu on kohaliku toidu ja ka kohalike kommetega, siis anname pearooga edasi liua pealt ning iga uue käigu alguses ütleme tooste.
Mõnus sumin ja lahe atmosfäär saab olema tagatud!

Ruttu broneerima: puhkemaja@karukella.ee

Maitseseikluse õhtusöögid toimuvad neljal korral, kahe järjestikuse nädala kolmapäevadel ja neljapäevadel:

  • 05.11 (välja müüdud)
  • 06.11 (välja müüdud)
  • 12.11
  • 13.11

Igal õhtul algus kell 19:00,
meil on palve veidi varem kohal olla.

Vaata ka Oma Maitses ilmunud värsket videoformaadis podcasti, kus Mihkel oli Joel Ostrati juures külaliseks.

Mihkel Heinmets on valmistanud süüa seitsme riigi restoranides, olnud praktikal Michelini tärnidega auhinnatud ja maailma number üks restoranis Geranium, valmistanud toitu Austraalia aborigeenide kommuunis, toitnud inimesi taevas ehk olnud Dinner in the Sky Eesti peakokk. Ühtlasi on Mihkel kogunud tuntust oma otsekoheste ütlemistega kokasaates «MasterChef Eesti». Loe ja vaata Mihkli kohta rohkem siit!

Üks mis kindel- ta on võlunud oma toitudega klientide südameid ning igapäevaselt toimetab ta Hiiumaal Kassari saarel Orjaku sadamas enda restoranis iiUmekk.

Ja mis eriti äge- ta võtab kaaluda ka kõik esialgu hullumeelsusena näivad ideed, nagu seegi, et keegi tema jaoks tundmatu Terje Ida-Virumaalt kutsub teda neljaks korraks majatäiele külalistele kokkama- ja seda täiesti teise Eesti otsa (tõepoolest enam kaugemalt poleks olnudki võimalik- 295 km risti läbi Eesti) ja ta vastab:

“Ahoi Terje! Teeme ära!”

Tiheda kirjavahetuse tulemusena on kenasti kokkulepitud järgnevas:

Ülalpool kokkulepitud kuupäevadel, igal õhtul kell 19:00 õhtul ootab 20 toidusõpra 4- käiguline pika laua õhtusöök, mis on suuresti inspireeritud lühikese tarneahela toorainest. Midagi on Ida-Virust ja midagi Hiiumaalt. Seega on veidi võõras mekk mann´.

HIND 99 €/ ühele. 

Erisündmuse menüü on saanud inspiratsiooni kalast ning kus meie jaoks võõrast maitsenüanssi pakub Hiiumaalt kaasavõetud säinas. Pearoaks on Mihkli enda karjast nooruke tall. Toimuma saab mõnus pikalauasöömaaeg, loome koos mõnusa meeleolu ja sumiseme hilja õhtuni.

PAKETT 280 €/ kahele

Igal õhtusöögi päeval läheb üksikmüüki 4 tuba ja paketi hinnas on:

MAITSESEIKLUSE MENÜÜ

TERVITUSSUUTÄIS

Kalapuljong / tervitusnaps

NATUST KERGEM

Ahvenaäkis / ürdid / piimasai / must laim

Gérard Bertrand Héritage Viogner IGP Pay’s d’Oc 13,5% Prantsusmaa

TOEKAM

Tallehautis / kartulikreem / E.M.A kaste / marineeritud rohelised piprad

Errázuriz Estate Carménère 13,5% Tšiili

SUU MAGUSAKS

Mascarpone / besee / valgesõstramoos / sipelgad / kohv

LISAKS

Käsitööleib / veiserasvamääre / säinasool

Äkise ja hautise kõrvale veinid (selguvad hiljem)


Koos selgitame välja ka kõige vahvama toosti ütleja, kes saab siis kingituse.

BRONEERI: puhkemaja@karukella.ee

TOOSTIDE AJALOOST JA TÄHENDUSEST ROHKEM

Ajalooline taust


Toostide kombed eri kultuurides


Eesti toostikombed tänapäeval


Hea toosti tunnused

  1. Siirus – see peab tulema südamest, mitte lihtsalt kombest.
  2. Selgus – lühike ja konkreetne mõte on mõjuvam kui pikk kõne.
  3. Sümboolsus – toost väljendab midagi ühist (sõprus, armastus, tervis, edu).
  4. Rütm ja pausid – hea toost on nagu miniatuurne kõne: algus, mõte, lõpetus.
  5. Lõpufraas – “Terviseks!”, “Elagu!”, “Õnne ja rõõmu!” või “Kanpai!” loob ühise kulminatsiooni.